LIVE SOUNDTRACK

 1. Live Soundtrack 23 / Psihogeografija / CZKD, 30.3.2017

  Post Global Trio, WoO, Marko Jevtić, Old Soviet Dogs


 2. U okviru 23. izdanja događaja i filmskog ciklusa "Psihogeografija" pridružiće nam se gitaristi koji tretiraju svoj instrument na refleksivan, meditativan, atmosferski i teksturalan način, a na filmskom planu preotimamo psihogeografsku terminologiju od letrista i situacionista i novog urbanizma kako bi se otrgnuli u meditativne post/pre-humanističke atmosfere i mistična razmišljanja.

  Priroda kao medij(um). Jedan dan u životu Velikog kanjona. Apstraktni sudar prirode i tehnologije. Svet viđen iz mačeće fosfeme. Anđeo koji posmatra svoj odraz u fontani, i čovek koji više nije centar univerzuma.


 3. Post Global Trio (Skoplje)

  facebook / soundcloud

   

  Post Global Trio je iskustvo. Iskustvo koje možete proživeti na putovanju kroz daleke zemlje, unutar i izvan sebe. Kao slike jasnih i suptilnih zvučnih pejzaža i predela.

  Projekat je stvoren kao rezultat komunikacije i saradnje, i zvučnih ilustracija dugih zajedničkih filozofskih meditacija.

  Trio ovom prilikom nastupa kao duo: Toni Dimitrov na elektronici i Martin Georgievski na sintu i gitari.

   

  Sviraju muziku za filmove:

  Stan Brakhage - The Cat of the Worm's Green Realm (USA, 1997, 18')

  Stan Brakhage - Visions in Meditation #4 (USA, 1990, 19')


 4. WoO

  facebook

   

  Vukašin Đelić je gitarista iz Beograda, koji eksperimentiše sa različitim tehnikama i pristupima u stvaranju zvuka. Od početaka u noise rock bandu Off tokom 90ih ,preko projekta Woo u okviru kojeg je koristio sitne uređaje koji emituju zvuk (mobilne telefone, daljinske ispravljače, kompjutersku opremu...) kako bi stvorio analognu i organsku elektronsku muziku, u poslednje vreme se udaljava od ambijentalne muzike ka improvizaciji i ranijim uticajima, stvarajući muziku koja plovi između celestijalnih gitarskih pejzaža, free folka, drona i nojza. Član je bendova Halftones, Buran i Dol.

   

  Svira muziku za film: Pat O'Neill – Foregrounds (USA, 1978, 13’)


 5. Marko Jevtić

  soundcloud

   

  Marko Jevtić, jedna polovina beogradsko elektro-akustičnog dvojca Ponton, reverbovanim zvucima akustične gitare i repeticijom, u slojevima koji nežno naležu jedan preko drugog, slušaocima otvara vidike u audio panoramu snova, gde pogled puca kadkad kroz mističnu maglu, kadkad kroz tanane oblake.

   

  Svira muziku za film: Jon Jost – Canyon (USA, 1970, 6’)


 6. Old Soviet Dogs

   

  Sviraju muziku za film:  Joseph Cornell – Angel (USA, 1957, 4’)

   


 7.  

  Foto galerija :
 8.  

  Filmski program :  


 9.  

  Stan Brakhage - The Cat of the Worm's Green Realm (USA, 1997, 18')

  "Film istražuje svet prirode iz perspektiva koje nisu ljudske, prodire u skrivene kosmose koje ljudi ne opažaju, pronalazi život i vitalnost koja je sadržana u najmanjim segmentima univerzuma, pa i na molekularnom nivou..." 10.  

  Stan Brakhage - Visions in Meditation #4 (USA, 1990, 19')

  "Poseta imanju pesnika DH Lawrence-a. Nejasne površine, zalazak sunca i tamnije plavo nebo stvaraju kontraste..." 11.  

  Pat O'Neill – Foregrounds (USA, 1978, 13’)

  "Filmovi Pat O Neilla ukazuju na kompleksnu vezu između ljudske civilizacije i prirode, eksperimenti su sa optičkim printanjem i nalik vizuelnoj poeziji kinematičnog toka zvuka, slika i ideja koje su ponekad u međusobnoj suprotnosti, čime se stvaraju radikalno nove (filmske) mogućnosti." 12.  

  Jon Jost – Canyon (USA, 1970, 6’)

  “Posmatramo Veliki Kanjon u Koloradu od sviranja do sumraka iz statične pozicije kamere. Čovek koji je u potpunosti odsutan iz filma nije više centar univerzuma..." 13.  

  Joseph Cornell – Angel (USA, 1957, 4’)

  "Anđeo meditira nad fontanom. Refleksije uma i fizičke refleksije kao odrazi u vodi."Built with Berta.me