LIVE SOUNDTRACK

 1. Live Soundtrack 29 / Ekspresija atavizma / CZKD, 13.10.2017.

  Magma Trakt, Flesh Community, Mija Milović, Andrija vs motus.lumina


 2. Novi semestar, u kome vas očekuje čak pet izdanja, započinjemo sa horor specijalom za petak 13-i. Pripremite se za neobične akustične i elektronske zvučne performanse uz pratnju neoekspresionističkih horora koji liče na Eraserhead i nadrealističkih košmara inspirisanih fotoportretima kurtezane iz 19.veka, a po prvi put vam predstavljamo i VJ program : kao intro, specijalni gosti iz Argentine, audiovizuelni duo motus.lumina spojiće se sa mladom nadom lokalne tehno scene, Andrijom Čugurovićem, koji će vam predstaviti neke od svojih novijih zvukova.


 3. Magma Trakt

  soundcloud

   

  Prazni rituali hipotetičkih antitehnoloških religija, koje trapavo izvodi rašljar hobista iz Beograda Nikola Vitković [Alone in Heaven, putopisi...]. trenutno, pored antitehnološkog i u antiambijentalnom raspoloženju, tako da ne očekujte... ništa.

   

  Svira muziku za film: Patrick Bokanowski – La femme qui se poudre (FR, 1972, 18’)


 4. The Flesh Community

  facebook / bandcamp

   

  The Flesh Community je mračni elektro sastav iz Beograda, aktivan od 2013. Inspirisani širokim spektrom zvukova urbane melanholije, od punk-a preko dark-wavea pa sve do trapa i techna, stvaraju novu vrstu blues muzike za nemirne duše.

   

  Sviraju muziku za film : David Lodge – La Comtesse du Castiglione (FR, 2000, 14’)


 5. Mija Milović

  soundcloud

   

  Mija Milović je vokalistkinja, dirigentkinja hora i muzičarka iz Danske koja spaja avangardu i performans art, dok pravi nikotonične tehno bitove, neobične oblike gamelan muzike od kojih će vam se zavrteti u glavi i melanholične ljubavne pesme. Članica je sastava KVINDEBANDET, SAV, Dirty Nun Tekno Crew i The Holy Couple

   

  Svira muziku za film : Piotr Dumala – Sciany (PL, 1987, 8’)


 6. motus.lumina vs Andrija - audiovizuelni performans

  facebook

   

  Motus Lumina je dizajn kolektiv iz Buenos Ajresa koji se bavi dizajnom unutrašnjih i spoljnjih stejdževa, vi-džejingom, animacijom, interaktivnim dizajnom, videomapiranjem, AV projektima i muzikom. Stvaraju interaktivne vizuelne projekte integrisane sa zvukom, podacima i bilo kojim tipom digitalnih uređaja. Motus Luminu je osnovao Temel Hüseyin Kuru a.k.a VJ Vidbeat (Istanbul) i Claudia Hiroki (Buenos Aires). Od februara 2015.Motus Lumina kreira projekte za mnoge umetnike, muzičare, festival i umetničke kolektive širom sveta.

   

  Andrija Čugurović je novo ime lokalne eksperimentalne tehno scene, čije trake karakteriše vrlo energična i kompleksna ritmička struktura bliska IDMu sa euforičnijim udarcima tehna, neobične i povremeno industrijalne teksture i semplovi, ali i povremeno melodičniji sintaški momenti. U okviru ovog nastupa predstaviće vam svoj novi materijal i trake. Soundcloud. 


 7.  

  Foto galerija 

 8.  

  Filmski program 


 9.  

  Patrick Bokanowski – La femme qui se poudre (FR, 1972, 18’)

  „Narativ“ filma je takav da generiše svakakva čitanja, od diskursa o lepoti i maskama do metakomentara o Francuskoj revoluciji...a snoviđajne i košmarne sekvence se samo nižu... 10.  

  David Lodge – La Comtesse du Castiglione (FR, 2000, 14’)

  "Ovaj nadrealistički košmar od filma je inspirisan fotoportretom iz 1855 godine i likom poznate kurtizane tog doba, a koristi se magičnim trikovima ranih filmova da bi stvorio jezivu i mističnu atmosferu. " 11.  

  Piotr Dumala – Sciany (PL, 1987, 8’)

  "U “Zidovima” poljski animator stvara klaustrofobičnu atmosferu zatvorske ćelije ili detektivske “kutije”…Prožeta egzistencijalističkim tonovima i reminiscentna na čudne, napuštene gradskim ambijentie u slikama De Kirika njegova umetnost je refleksivna i uznemiravajuća… " 12.  

  Isečak sa A/V performansa : motus.lumina vs Andrija

  Andrija Čugurović & Motus.Lumina Belgrade from motus.lumina on Vimeo.


Built with Berta.me