LIVE SOUNDTRACK

 1. Live Soundtrack 35 / Psihodelične vizije / CZKD, 14.2.2018. 

  Kot Kot, Kӣr, Mangulica FM, Mladi Gorani 

   

  Specijal za Dan zaljubljenih donosi zaljubljenost u najčarobnijem obliku, u okviru ciklusa "Psihodelične vizije". Pored gostovanja muzičarke iz Rusije, Lene Filatove (Kot Kot) koja je među retkima koji su redefinisali folk kroz semplersku muziku i ambient u okviru novomilenijumskih novih tendencija, a na koncertnom nastupu u CZKDu će izvesti svoje kompozicije uz pratnju starih sovjetskih filmova za decu, domaćoj podršci takođe neće pomanjkati ovih psihotropno-atmosferičnih instanci.


  Bane Jovančević će vas u okviru svog projekta Kӣr povesti na još jedno visceralno putovanje u predele ezoterične spiritualnosti, Mangulica.fm razotkriti mračnu tajnu krojačeve psihodelije u animaciji Lutza Dammbecka a psihodelični gitarista Goran Stojiljković aka Mladi Gorani vratiti u eru hipi kontrakulture i mistične kaleidoskopije u super 8 klasiku San Francisko scene autora Myrona Orta.


 2. Kot Kot (Petrozavodsk, Rusija)

  bandcamp

  Poreklom iz Petrozavodska, malog grada na severozapadu Rusije i centra autonomne republike Karelije, Elena Filatova svira u sanjivom psiho-folk dvojcu Dva Zagorodnyh Doma, sa svojim partnerom Aleksandrom Ševčenkom, dok pod imenom Kot Kot (dupla mačka) stvara nešto drugačiju zvučnu sliku koja koincidira sa poluimprovizovanim zvučnim kolažima i slojevima vinilne nostalgije.

  Inspirisana oldies zvucima - ruski folk bardovi i trubaduri, regtajm, delta bluz i Mississipi Records – njena muzika odiše rustičnim duhom sa zamahom neke misteriozne buvljačke ploče bez ikakvog traga o vremenu u kojem je nastala, za koju sa velikim žarom tvrdite da predstavlja vaš dnevnik snova, ili dnevnik snova koje sanjaju ploče, ili možda čak dnevnik snova šumskih živuljaka iz vaših omiljenih turobno egzistencijalističkih/emo ruskih crtaća. 

  Elena izvodi neke od svojih kompozicija uz vizuelnu pratnju starih sovjetskih bajki. 


 3. KӣR

  facebook /  bandcamp

   

  KӣR je pseudonim Baneta Jovančevića aka WhyBaneWhy, rezident DJ-a beogradske tehno katedrale Drug§tore. Banetovi setovi i muzika inkorporiraju u sebi veliki broj uticaja - new wave, power electronics, opskurni ambient i folk, kako bi proizveo novi amalgam visceralne muzike, koja je bazirana na dronovima i repeticiji, spremna da vas zgrabi i odvuče u nove, hrabre zvučne univerzume. 

   

  Svira muziku za film : Nana Tchitchoua - Impressions from Rustaveli (GE, 2001, 15')


 4. mangulicaFM

  facebook / soundcloud

   

  mangulicaFM na svojim nastupima pokušava da stvori atmosferu imaginarne diskoteke u kojoj se turbo-folk mantre stapaju sa ezoterijskim ritualima. 

  “The reason people dig this outrageous act is that it's the very definition of »unlisted«. mangulica FM sounds like a dead serious joke your grandma did on ayahuasca... Your sound geek grandma…

   

  Svira muziku za film: Lutz Dammbeck - Die Schneider Von Ulm (DDR, 1980, 14')


 5. Mladi Gorani

  facebookbandcamp

   

  Mladi Gorani je solo band Gorana Stojiljkovića, gitariste i pevača benda Vitamin. One man krautrock-noise band sa primesama ambientalne muzike i shoegazea. Muzika je splet motorik beatova i minimalističkih zaraznih bas linija, začinjenih ambijentalnim gitarskim i sintaškim dronovima. 2015. izašao je mini LP "One tree forest" za nemačku izdavačku kuću Large binocular records a sledeće godine i prvi LP "Melting sun".


  Svira muziku za film : Myron Ort - Awakener (USA, 1969, 10')


 6.  

  Foto galerija :

   

 7.  

  Filmski program: 

   

  Nana Tchitchoua - Impressions from Rustaveli (GE, 2001, 15') 8. Lutz Dammbeck - Die Schneider Von Ulm (DDR, 1980, 14')


 9.  

   


 10. Myron Ort - Awakener (USA, 1969, 10')


 11.  

   


Built with Berta.me