Live Soundtrack

  1. wb41 je pseudonim subotičkog elektronskog muzičara i DJ-a Attile Abrahama. Nakon izdavanja par EP-a, tokom 2018. je izbacio i eklektični, atmosferični prvenac Hubert LV, a izdanje je propratilo i par live nastupa. Odrednice kao što su IDM i atmosferični drum & bass nisu dovoljne da bi opisali muziku koja priziva slike koje naizmenično dolaze iz edukativnih naučnih programa, distopijskih SF filmova, nostalgije i muzike detinjstva i klupske pomrčine. Hubert LV je ukrstio nostalgični zvuk Boards of Canada iz poznih 90-ih, pastoralnih harmonija i hip-hop bitova, sa vrlo evokativnom estetikom kakvu su proizvodili novomilenijalski ambijentalci i hauntolozi. 

    https://wb41.bandcamp.com/album/hubert-lv

    https://soundcloud.com/wb41  2. U saradnji sa Kino pleme arhivom, jednočasovni a/v rad u okviru LS 41 : Vizuelna hauntologija dotiče se tema kao što su prošlost koja progoni budućnost u žalu za "izgubljenom budućnošću", nostalgija za bezbrižnim detinjstvom pomešana sa izvitoperenim, fantazmatskim sećanjima, blagodeti tehnologije imaginarne države blagostanja koja se nikada nije materijalizovala, fantomologija SF i horor saundtrekova u vizuelnom obliku.

    U ovom potentnom miksu eksperimentalnih i "public information" filmova, kao i u spoju eteričnog, misterioznog, pastoralnog, dementnog i transcedentnog Attila Abraham je ispleo svoju mnemoničnu šetnju na temu naklona prema elektronskoj muzici sa kraja 90ih.Built with Berta.me